петък, 11 ноември 2011 г.

Да станем добри читатели


     Учениците от 1-в клас с класен ръководител г-жа Л. Лазарова, родители от класа и учениците от 4-в клас с класен ръководител г-жа М. Цветкова, посетиха Детски отдел при Регионална библиотека „Христо Ботев” гр. Враца.
Целта на посещението бе първокласниците да станат читатели, а четвъртокласниците да въведат малките ученици в света на хубавите детски книги с малка драматизация от приказни герои и съвети как да опазват книгите чисти и здрави.  
Децата бяха посрещнати от директорката на библиотеката г-жа Силвия Врачовска, кака Деси и леля Елза, които поздравиха учениците и им пожелаха на добър път в света на книгите. Изненада за децата бе актьорът  Емил Пеняшки, който седна между децата и им чете приказки от български детски автори. Децата благодариха с ръкопляскания и обещаха, че още на другия ден ще дойдат да си вземат хубави книжки, защото пред тях стои една много важна задача – да изберат любима приказка на класа и да я представят на детската читателска конференция през месец април в НУ „ Св. С. Врачански” – Враца пред съучениците си от останалите паралелки на първи клас.
Инициативата е част от проекта: «Мотивация на учениците от началните класове за учебна дейност” по програма „Коменски”.


Няма коментари:

Публикуване на коментар