вторник, 17 януари 2012 г.

Българска и англоезична литература за деца


Учениците от IVв клас четоха художествена литература от български и англоезични автори по предварително зададен списък, като една от книгите на английски език премина през целия клас. След това на забавно състезание в Регионална библиотека „Христо Ботев” те показаха доколко познават произведенията, героите и авторите. На децата им беше забавно да отговарят на занимателни въпроси, да попълват кръстословица и отгатват откъси от произведения. Дадените отговори отиваха в „Ковчеже на знанието”, докато другото ковчеже, това на незнанието, остана празно през цялото състезание. Учителите Маргарита Цветкова и Калина Николова бяха горди със своите ученици и искрено се радваха на това как децата се забавляват чрез света на книгите. 
Инициативата се проведе по проект Коменски „Мотивация за учене”, съвместно с библиотеката и РИО – Враца. Знаещите деца получиха грамоти от г-жа Пламенка Ангелова, ст. експерт по начално образование в РИО и координатор на проекта.  Домакините от библиотеката пък почерпиха своите читатели и ги поканиха да им гостуват отново. 
В училищното фоайе бяха поставени табла с въпросите по англоезична литература. Така останалите четвъртокласници също могат да изпробват знанията си за Мери Попинз, Том Сойер, Хари Потър, Робин Худ, Алиса и приказките на Оскар Уаилд, а по-малките ученици могат да се научат от показаните отговори. Завършек на дейността е книжка, която учениците от IVв клас изработват с г-жа Николова, тяхната преподавателка по английски език, и илюстрациите на съученичките им Димана и Симона. Няма коментари:

Публикуване на коментар